căutare personalizată

Cazare Inverness, rezervati online un loc de cazare in Inverness Cazare Inverness

 

 

Inverness

 

Obiective turistice Inverness

 

Oraşul capitală a ţinuturilor înalte, Highlands, este un oraş primitor, o destinaţie perfectă pentru vacanţă. Este un centru turistic ideal, cu o bună reţea de transport care te duce şi te aduce din toate părţile, nu numai ale ţinutului ci şi a U.K.
Este un oraş mic, nordic care prinde viaţă tumultoasă mai ales vara când este plin de turişti.
Legenda spune că în 1040, MacBeth (de notorietate Shakesperiană) şi-a construit o fortăreaţă pe locul unde se află oraşul.
În 1158, Inverness este atestat ca Royal Burgh (oraş regal) de regele David al Scoţiei.


Obiective din Inverness

 

Castelul Inverness - Inverness Castel

 

A fost inima vechiului oraş, care s-a dezvoltat apoi ca port, făcând comerţ cu Europa din sec. VI. Este o fortăreaţă regală de piatră din care a rămas doar o fântână şi parte din zid.Iacobiţii l-au distrus pentru a nu cădea în mâinile duşmanilor. În sec. XIX, un castel neo-Norman i-a luat locul. Turnul Drum al castelului adăposteşte o expoziţie care relatează despre castelul de odinioară.
Vara, în jurul orei 7, un cimpoier îmbrăcat în haine tradiţionale Highland, cântă pe esplanada castelului.
Statuia unei femei care priveşte spre sud, de pe terasă, este un memorial adus lui Flora MacDonald, femeia clanului care l-a ajutat pe Bonnie Prince Charlie să fugă la Skye.

 

Inverness Museum and Art Gallery

 

Mai jos de castel Inverness se află Inverness Museum and Art Gallery. Expune obiecte, imagini, memorabile ce relatează despre tradiţiile şi mediul de viaţă a locuitorilor din Highland. Muzeul se află la capătul străzii High Street.
Acess: se află la 5 minute distanţă de Inverness City Center Car Parks

Old High Church şi Abertarff House

 

 • Pe strada Medieval Church Street se află cele mai vechi clădiri ale oraşului din 1593.

 

Highland Games

 • este un eveniment ţinut la mare înălţime de Highlanderi, în the City of Inverness. Cuprinde întreceri atletice, competiţia cimpoierilor din Highland, competiţia de dansuri din Highland. Evenimentul are loc în Bught Park.

 

Castelul Cawdor - Cawdor Castle

 • La 12 mile est de Inverness, între Inverness şi Nairn se află Castelul Cawdor, cu o arhitectură scoţiană tipică sec. XV.
 • A fost construit în 1454.
 • Lordul şi Lady Cawdor locuiesc aici.

 

Casa Culloden - Culloden House

 

 • a fost centrul unei proprietăţi foarte mari, cu o istorie foarte bogată.
 • Culloden House fost menţionat încă din 1232.
 • La sfârşitul sec. XIV a trecut în proprietatea lui "Wolf of Badenoch" (Lupul din Badenoch), pe numele adevărat Alexander Stewart, fiul lui Robert II, Stuart. A rămas notoriu pentru incendierea în 1390, a burgurilor Forres şi Elgin, cu Elgin Cathedral, din cauza duşmăniei cu episcopul de Moray, Alexander Bur.
 • Urmele fortăreţei sale, Lochindorb Castle, pot fi văzute pe insula Lochindorb, la 28 mile sud de Inverness.
 • Pământurile Culloden au rămas familiei regale până în 1455. Familia Edmundsons a primit proprietatea, care a fost lăsată de ei în mâinile familiilor locale.
 • Asfel, în 1506, Strachans au devenit stăpânii proprietăţii din Culloden. Ei au construit primul castel (Culloden House), probabil în 1634.
 • Casa a fost apoi cumpărată de Duncan Forbes din Lachlan Mor, al 16-lea şef MacIntosh. Duncan Forbes, cunoscut şi ca Duncan of the Skins, din cauza comerţului cu blănuri de care se ocupa.
 • El a devenit the Provost of Inverness (primar) şi MP al burgului. Culloden House a fost cumpărată de el cu banii câştigaţi din comerţul cu blănuri. Aşa a început o asociere de 300 de ani a familiei Forbes cu Culloden
 • Acuma, Culloden House a devenit un hotel de patru stele.


Castelul Brodie - Brodie Castle

 • La 4 mile vest de Forres, şi 24 mile est de Inverness, se află castelul Bordie.
 • În 1645 a fost distrus de un incendiu, apoi refăcut.
 • Azi, poţi vizita interiorul cu tavanele de gips, mobila franţuzească, picturi, porţelanuri europene şi chinezeşti, artefacte japoneze, jucării şi altele.
 • Vizitatorului îi oferă spaţiu de picnic, o sală pentru ceai, o prăvălie de souveniruri, teren de joacă pentru copii, plimbări în pădure, grădini şi lac.
 • Primăvara covorul de narcise îţi încântă privirea.


The Grampian Castle Trail


Ca şi Malt Whisky Trail, Grampian Castle Trail se poate vizita într-o excursie de o zi înafara Inverness-ului. O selecţie de 11 castele scoţiene unice înşirate de la povestea magică a Craiggienar-ului, la ruinele Castelului Kildrummy, la grandoarea casei de la şară, pierdută în timp a Leith Hall-ului.
Park Recreation Department din City of Inverness este legătura comunităţii care-ţi poate furniza programe şi servicii pentru a-ţi face şederea cât mai plăcută (destindere, odihnă, sport, evenimente speciale, recreere).

 

Inverness - Obiective turistice Inverness

© HartaEuropa.com                                                             HartaEuropa homepage